Doe je ding!

By Marieke

October 21, 2021

Gisteren stond ik op met een lied in mijn hoofd: Leather van Tori Amos. Prachtig nummer, al jaren niet gehoord. Het raakte me zó! En toen ik daar in tranen naar dat lied zat te luisteren, deed het me iets beseffen.


Je impact is enorm

Je acties reiken ver. Verder dan je nu misschien beseft. Als jij jezelf laat zien en laat horen, als jij in al je enthousiasme en authenticiteit iets deelt met de wereld, dan kan je impact enorm zijn. Over grenzen reiken. De grenzen van je lijf, van je huis, van je stad, van je land. En dus ook over de grenzen van de tijd.

Zou er iets zijn dat ík kan creëren, dat misschien over twintig jaar nog steeds mensen raakt en inspireert?

Tori Amos bracht dit lied uit in 1992. Nu, anno 2020, zing ik haar lied en het raakt me. En ik denk: zou er iets zijn dat ík kan creëren, dat misschien over twintig jaar nog steeds mensen raakt en inspireert? En wat zou dat ding dan zijn?

Doe iets leuks!

Ja, is het antwoord op de eerste vraag. Ik geloof dat het kan. Voor de tweede vraag is diep, persoonlijk onderzoek nodig, maar ook daarop is een antwoord te vinden. Dat weet ik zeker.

Zoveel jaar na dato inspireerde Tori me met haar muziek en ik dacht: ik wil dat ook. Impact maken. Iets doen. Iets, dat bij me past, dat ik leuk vind en mooi, iets dat mensen raakt. En ik dacht: ik wil dat iederéén dat gaat doen! Dus ik zei op mijn Instagram-stories: ‘doe iets leuks!’

Ik dacht: ik wil dat ook. Impact maken. Iets doen.

Met ‘iets leuks doen’ bedoel ik niét dat het altijd maar leuk moet zijn. Maar wél dat je mag luisteren naar het stemmetje dat je diep van binnen voelt, hoort, wat spreekt tot jou. Dat stemmetje dat jou vraagt om te doen wat je het allerliefste doet. En misschien is dat écht niet altijd leuk en soms zelfs heel erg spannend. Maar het is wél iets wat jou een heleboel gaat opleveren en waarmee je iets voor de wereld kunt betekenen. Dus doe dát!

Wees stil en luister

Er is op deze wereld ‘iets’ voor jou. Iets dat bij jou past, iets waar jij heel erg blij van wordt, iets dat je kunt gebruiken om van je te laten horen. Misschien is het muziek, zoals bij Tori. Misschien is het schrijven, schilderen, begeleiden, poppetjes kleien, wat dan ook. En je kunt erachter komen wat dat ‘iets’ voor jou is als je leert luisteren. Als je dúrft te luisteren. Naar je eigen stemmetje.

Je kunt pas luisteren als je stil bent. Dus ik nodig je uit om stil te worden en te luisteren. Niet naar je gedachten, niet naar je overtuigingen, niet naar de mening van anderen, niet naar alles wat je ooit is verteld. Maar naar jezelf. Word stil. Durf alleen te zijn. Sluit je ogen en luister.

En dan? Doe het!

Doe het! Doe jouw ding! Luister naar jouw stemmetje en ga doen wat je het allerliefste doet. Want dat gaat jou én de wereld een heleboel opleveren!


Benieuwd naar jouw ding? Ik neem je graag mee naar buiten, de natuur in. In de natuur komt je hoofd tot rust en kom je in contact met je lijf. Neem gerust contact met me op als je meer wilt weten! Of vraag direct een proefwandeling aan 🙂

About Marieke