Check jij net zo vaak je lijfie als je live-feed?

By Marieke

October 21, 2021

Tril – ping – bliep. Een oplichtend scherm, een belletje op een onhandig moment, je to-do-list reminder en óók nog eens duizend gedachten. Je natuurlijke, relaxte staat van zijn wordt aan de lopende band verstoord door allerlei prikkels.

Prikkels = afleiding

De getallen over hoevéél prikkels we te verwerken hebben verschillen en dat doet er ook niet toe. Feit blijft dat we ontzettend vaak wordt gestoord. We worden afgeleid van het ding waar we mee bezig waren. Dat zorgt voor:

  • – een gevoel van stress (oh ja, dat moet ik ook nog doen);
  • – een slechte focus (iedere keer als je bent afgeleid heb je tot wel een kwartier nodig om je weer optimaal te focussen – als je in de tussentijd niet alweer bent afgeleid);
  • – heel veel tijd verliezen aan dingen waar je helemaal niet mee bezig wilt zijn!

Hoe vaak check jij je lijf?

En dan nu de vraag: check jij net zo vaak je lijfie als je live-feed? Ja, ik heb er een maf woordgrapje van gemaakt. Maar de vraag is uiterst serieus. Je lijf geeft je namelijk óók aan de lopende band informatie. Je hebt honger, je moet naar de wc, het is tijd om te slapen. En ook (ik quote hier mijn eigen lijf): “wat je nu aan het doen bent kost me veel energie”, “in deze houding krijg je last van je rug”, “het is tijd voor een frisse neus”.

Leer de taal van je lijf

Nee, inderdaad. Je lijf spreekt niet met woorden. Juist daarom is het zo belangrijk om te leren voelen. Want de taal van je lijf is je gevoel. En er is niemand anders op de wereld die de taal van jouw lijf zo goed kan (leren) spreken als jij dat kan.

Als je eenmaal de taal van je lijf leert spreken, kun je in gesprek. Eerst voorzichtig, met vallen en opstaan en veel oefenen. Maar als je doorzet en het lukt, dan levert een gesprek met je lijf zoveel op! Het helpt je bij:

  • – het vinden van rust te midden van de 21e-eeuwse chaos
  • – je aandacht dáár brengen (en houden) waar jij ‘m hebben wilt
  • – het bewust besteden van je tijd, in plaats van je te laten meeslepen.

… om maar een paar dingen te noemen …

Door in gesprek te gaan met je lijf ontdek je hoe je ermee kunt samenwerken, haar te bedanken voor alle functies die ze vervult en te luisteren naar wat ze nodig heeft om jou gezond te houden, zowel fysiek als mentaal.

De eerste woordjes

Hoe zorg je ervoor dat je regelmatig je lijf checkt en leert luisteren? Zoals met alles, baart ook hier oefening kunst. Je kunt de taal van je lijf leren spreken, als je besluit dat je dat wilt.

Je krijgt niet te maken met geen moeilijke grammatica en je hoeft geen dure studieboeken aan te schaffen. Wél heb je motivatie en doorzettingsvermogen nodig. Ben je daartoe bereid, dan zul je stap voor stap groots resultaat boeken.

Ik laat je graag kennismaken met een aantal manieren om dat te doen. De eerste woordjes, zeg maar. Bijvoorbeeld tijdens een natuurcoachingsessie of een WonderWandeling.

Win een gratis sessie!

Je kunt nog een paar dagen meedoen met mijn winactie om een gratis natuurcoachingsessie t.w.v. €120 te winnen. Vul via deze link de survey in.

Natuurlijk ben je ook altijd welkom op WonderWandeling. Kijk in mijn agenda voor de aankomende data of stuur me een berichtje via marieke@jewildenatuur.nl of 06-13566880.

(Nogmaals de link naar de survey: https://www.surveygizmo.eu/s3/90213168/jewildenatuur-Klantonderzoek-WINACTIE)

Tags: , , ,

About Marieke