Jouw Moment met de Maan – Offermaan

By Marieke

October 21, 2021

Dankbaarheid delen

Ik heb een gave voor het vinden van een parkeerplek. Bijna áltijd als ik de straat in rijd is er een plaats vrij. Iedere keer weer ben ik verbaasd als het gebeurt’. Zou dit er iets mee te maken hebben: een paar minuten voor ik thuis ben ‘vraag’ ik om een plekje en dan beantwoord ik mijn eigen vraag positief. Steeds ben ik heel dankbaar als het zo is (helemaal als ik met behulp van mijn parkeerskills die auto in één keer recht zet)!

Iets simpels als een parkeerplek vinden helpt mij om te oefenen met dankbaarheid. Ergens heel bewust dankbaar voor zijn heeft een positief effect op je gevoel. Dat heeft te maken met neuronen en energie, maar daarover weet ik je nog niet zoveel te vertellen. Voor nu is het de ervaring die telt!

Het gevoel van dankbaarheid kun je ervaren als je iets ontvangt. Je kunt het ook uitdelen door iets aan een ander te geven. En dat is precies waar de Volle Maan van november je bij kan helpen.

Offermaan, Volle Maan van november

Offermaan, dat is hoe de Algonquin-indianen de Volle Maan van November noemden. In deze periode werden er offers gebracht aan de goden, om ze gunstig te stemmen. Er stond immers een strenge winter voor de deur en om te overleven kon wat extra hulp van boven geen kwaad.

Dat geldt nog steeds. De kans dat we de Nederlandse winter niet overleven is nihil, maar het wordt toch echt winter en daarop bereiden we ons voor. In de periode van de Offermaand mag je de tijd nemen om te delen van wat je hebt. Tijd voor jouw moment met de maan, om in te zien hoe jij dat kunt doen.

Jouw Moment met de Maan

In de afgelopen dagen heb je de maan zien groeien. De hemel was helder en gaf een prachtige omlijsting voor het licht van de wassende maan. Nu is ze vol. Alweer. Wat vertelt ze je dit keer?

Vind een fijne plek en kijk naar haar. Zie hoe ze daar aan de hemel staat, in de buitenlucht of in gedachten. Voel hoe haar witte stralen van licht jou bereiken. Hoe ze een schaduw creëert op alles wat achter je ligt. Hoe alles in jouw gezichtsveld oplicht.

Het is koud. Fris. Helder. Duidelijk. Je staat in direct contact met die magische witte bol. Neem alles op, alle maanenergie. Voor iedereen is er genoeg. Adem haar in en breng haar naar jouw diepe kern. Laat haar licht schijnen, daar waar het donker is.

Wat zie je? Wat verschijnt er in jou?

Het heldere, zachte licht van de maan laat jou zien wie je bent. Adem rustig in en uit en neem de tijd om te kijken. Wat zie je als je om je heen kijkt?

Als je zo een poosje hebt gekeken naar wat er in jouw binnenste leeft, waar ben je dan dankbaar voor? Wat is zo waardevol in jouw leven dat het de strenge winter mag overleven? Wat wil je koesteren?

Blijf op je gemak ademen, zet niks vast. Je hebt de tijd om jezelf deze vragen te stellen. Om in alle rust de antwoorden te vinden, terwijl de maan op jou straalt.

Dat wat nu licht is, dat wat je koestert, dat mag je uitdelen. Je mag jouw dierbaarste, diepste zelf delen met de wereld. Delen wat je hebt is de beste manier om het in leven te houden, de hele winter door. Met wie wil jij delen wat je hebt, om samen de winter door te komen?

Je staat in directe verbinding met de maan.
Ze laat haar stille licht schijnen op jou.
Ze verlicht dat wat jij koestert.
Je mag jezelf delen.
Zie je, hoe mooi?

De maan is nu zichtbaar vol. Of je haar nu wel of niet aan de hemel kunt zien, ze is altijd aanwezig met al haar energie. Weet dat je naar haar toe kunt gaan en haar kunt vragen om helderheid, wanneer jij dat wilt.

Je bent in verbinding met de maan. Ook nu je langzaam weer terugkeert naar waar je nu bent.

About Marieke