over mij

Hoi en welkom!

Ik ben Marieke. Woordenverzinner, wolkenkijker en dol op groen. Je ziet het zelfs in mijn ogen.

“Jij kijkt naar de dingen vanuit een ander perspectief. Soms maak je één opmerking en dan staat mijn hele verhaal op losse schroeven.”

Het was mijn broer die het zei. Ik doe het niet met opzet, maar ik dóe het wel. Ik geef je een andere kijk op de wereld. Op jouw wereld, als je wilt.

Drie dingen over mij

  • Eén. Groen is mijn lievelings. Niet alleen de kleur, maar ook de geur en het gevoel van groen: de blaadjes aan de bomen, het gras onder mijn voeten en de hemel als er storm komt. En broccoli.
  • Twee. Ik ben gek op taal. Op school was ik er niet ontzettend goed in, maar na de middelbare heb ik heel vlot Frans geleerd. En Spaans, Italiaans, en een beetje Arabisch en Hebreeuws. Ooit heb ik de interviews voor mijn masterscriptie zelfs in het Indonesisch gedaan. Ik kan mezelf nu niet meer verstaan op die oude voicerecorder.
  • Drie. Op mijn zevende wilde ik een stenenverzameling starten. Via de post werd geprobeerd ons een edelstenenabonnement aan te smeren, waar ik graag op in wilde gaan. Ik werd hierin belemmerd en toen ging ik maar slakken zoeken.

Ik ben nieuwsgierig naar …

… wat ons lijf allemaal kan! Ik geloof in mijn lijf als een verteller, waar ik heel goed naar wil leren luisteren. Steeds kom ik thuis met boeken over ons slimme lichaam, omgaan met je energie, oeroude natuurwijsheden uit verre oorden (en soms van om de hoek)… Zoveel nog te leren en te ontdekken!

En verder…

… ontving ik twee universitaire diploma’s: een BSc Culturele Antropologie en een MA International Humanitarian Action. Ik schreef twee scripties naar aanleiding van veldwerk in Peru en Indonesië en dat was tof. Wel vond ik de academische wereld wat sufjes en daarom bracht ik daarna wat pit in mijn bestaan. Met theater, een leiderschapscursus voor vrouwen, tango, Europese jongerentrainingen, acroyoga, sociaal ondernemerschap en wijsjes fluiten op de fiets.

In 2018-2019 volgde ik de basistraining Natuurcoaching bij Innersteps – School voor Natuurcoaching in Baarn. Als gecertificeerd natuurcoach ben ik sinds maart 2019 aangesloten bij Beroepsvereniging Groene Zorg.