natuurcoaching

Wij zijn onlosmakelijk verbonden met de natuur. We maken dankbaar gebruik van alles wat ze ons te bieden heeft: voedsel voor het hele jaar, de warmte van de zon, het ritme van dag en nacht.

Daar bovenop is de natuur een onuitputtelijke bron van steun, creativiteit en wijsheid. Een wandeling in de natuur kan je opnieuw in contact brengen met die oerkrachten, die ook schuilgaan in jou. Alles wat je nodig hebt draag je al bij je. Als natuurcoach neem ik je graag mee om te leren luisteren naar wat de natuur jou vertelt.

Hoe?

Door in beweging te komen, zowel je lijf als je hoofd.
Door te vertragen en stil te staan.
Door liefdevolle aandacht te schenken aan onze zintuigen.

Natuurcoaching is een specialisatie binnen het coachvak, waarin de natuur onze spiegel is. Ik neem je mee naar buiten, de natuur in. Een stadspark of een bos vol bomen, het maakt niet uit: de natuur is overal om je heen.

De natuur weerspiegelt wat er in jouw binnenste gebeurt. We kijken samen en de natuur laat zich zien. Door te observeren en te luisteren kun je veel ontdekken. Je ziet dingen die er altijd al waren, maar die je niet eerder opvielen. De natuur zoals jij die ziet, geeft inzichten over waar je op dit moment mee bezig bent. Waar je mee worstelt. Waar je van droomt. Waar je niks van begrijpt. De natuur maakt dingen helder en biedt nieuwe perspectieven. Als je je opent voor Moeder Natuur als lerares, dan zul je versteld staan van wat je allemaal nog kunt leren!

Je kunt op verschillende manieren met mij mee op pad: