Reiki

Ik nodig je uit om samen met mij jouw persoonlijke proces te verdiepen. Hiervoor maak ik gebruik van reiki-energie, wat ervoor gaat zorgen dat jouw energie weer gaat stromen en blokkades zich opheffen.

Reiki is een samenstelling van de Japanse woorden rei (universeel) en ki (levensenergie). Tijdens de reikibehandeling verbind ik mij met de universele levensenergie (de rei-ki) en laat deze door mijn handen stromen. Mijn handen leg ik tijdens de sessie op verschillende plekken op je lichaam. Zo krijgt jouw levensenergie een boost.

Klinkt vreemd?

Inderdaad, reiki is geen vaardigheid die we op school leren. Dat is jammer, want reiki-energie is voor iedereen ten allen tijden beschikbaar. Ik heb geleerd toegang te krijgen tot die energie, zodat ik er gericht mee kan werken. De energie weet zelf precies waar het nodig is en zal zich een weg banen naar blokkades die in jouw lichaam of leven opgelost mogen worden. Op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Hoe werkt reiki?

Denk aan een snijwondje. In het begin stelp je het bloeden, je plakt misschien een pleister. Na een paar dagen heelt het wondje zich, er vormt zich een korstje en nog even later is er niets meer van te zien. Zonder dat je ernaar omkijkt is het wondje binnen een paar dagen verdwenen. Volledig geheeld.

Dit is de kracht van jouw lichaam. En die kracht bezit jouw lichaam niet alleen voor fysieke wondjes. Ook mentale, emotionele en spirituele wonden kun jij met jouw eigen levensenergie genezen. Je merkt de wond op, behandelt het, geeft het rust en tijd om te helen. Wat reiki doet, is jouw levensenergie een boost geven en weer laten stromen in de juiste richting.

De reikisessie

Merk jij dat je last hebt van je lijf? Heb je storende gedachten die steeds terugkomen? Voel je je emotioneel uit balans? Of ben je de verbinding met jouw diepste kern kwijt?

Reiki kan jou helpen om weer terug te keren naar jouw natuurlijke balans. Het is géén wondermiddel dat alle problemen als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. Sterker nog, soms zul je zelfs méér gaan ervaren van waar je juist vanaf wilt.

Dat komt doordat jouw lichaam door de reiki-energie wordt gezuiverd. Datgene wat vast zat, komt los en baant zich een weg naar buiten. Daarom kun je je tijdens of na een reikibehandeling soms wat vermoeid voelen, of zijn sommige lichaamsdelen pijnlijker dan normaal. Dit is een teken dat jouw proces in gang is gezet. Om plaats te maken voor iets nieuws, is er eerst ruimte nodig. Dit kan ervoor zorgen dat je eerst méér last lijkt te hebben. Weet dan dat jouw lichaam voor jou aan het werk is. Geef je over aan het proces en kijk met liefde naar de wijsheid van jouw lichaam.

Wil jij weer rust en balans ervaar en voel je dat reiki je hierbij zou kunnen helpen? Neem dan contact met me op, ik ben er voor je!

marieke@jewildenatuur.nl