Mooie woorden van klanten

Ik wilde de balans in mezelf terug vinden. Tijdens het natuurcoachingstraject met Marieke heb ik de zekerheid gevonden om innerlijke keuzes te maken die echt goed voor mij zijn. Ik durf nu grote keuzes te maken, want ik voel zoveel zekerheid, hoe het ook zal gaan. Dit heb ik echt te danken aan het traject. Het weten dat ik op een goed pad ben.

Ik heb ervaren dat alle antwoorden in mezelf aanwezig zijn. Dat wist ik eigenlijk wel, maar ik heb het allemaal weer ervaren. De diepe kennis is echt opgefrist. Soms ben ik het even kwijt, omdat ik mens ben, maar ik weet nu weer heel goed wat ik moet doen om mijn innerlijke balans te hervinden. En ik wist niet dat de natuur daar zo’n belangrijke rol in speelde.

Iedere wandeling vond ik zalig. Ik vind het best moeilijk om mezelf dit te gunnen, maar nu weet ik: dit is echt héél erg helend voor mij. Ik weet dat deze kennis mij op lange termijn inzicht zal brengen en verder helpt. Ik ben ook veel zachter naar mezelf geworden. Waar ik eerst een hard oordeel had geveld, kan ik mezelf nu veel liefdevoller benaderen.

Over Marieke:
Tijdens de wandelingen voelde ik dat ik me helemaal kon overgeven, ik wist dat ik in goede handen was. Ik hou graag controle, maar bij jou had ik dat totaal niet! Ik voelde geen enkele barrière om mezelf te laten zien aan jou, je bent oordeelloos. Alles mocht er helemaal zijn zonder dat je betuttelend werd. Dat gaf mij heel veel ruimte om het te laten gebeuren. Bovendien heb je een ontzettend plezierige stem. Ik werd er rustig van. Jouw stem en manier van spreken wekt vertrouwen.

Tabitha (Natuurcoachingstraject)

De natuur verfrist mijn geest, dat is altijd zo geweest. Tijdens de WonderWandeling kwam ik nog dichter bij mezelf. Je nodigde uit tot nieuwsgierigheid, verwondering. Het bracht het kind in mij naar boven. ‘Als ik het water aanraak, wat gebeurt er dan?’ Het was heel verrassend!

Ik keek een tijdje naar een boom en dacht: jeetje, wat ben ik nederig… Die verwondering deed me goed. Door jouw oefening lukte het me om terug te gaan naar de essentie, even al mijn bagage los te laten. Daardoor kon ik veel meer genieten. Als je de kracht hebt om deze verwondering vaker bij jezelf op te wekken, dan sta je veel positiever en enthousiaster in het leven.

De wandeling was bekrachtigend voor mij, heel positief. Het gaf me een bepaald zelfvertrouwen, bracht me heel dicht bij mezelf. Ik zag weer: oja, zo zit ik in elkaar! Het was heel fijn om dat in de natuur opnieuw te ontdekken. Ik ga dit zeker meer toepassen in mijn eigen wandelingen. Niet alleen het loslaten van gedachten en tot rust komen, maar echt dichter bij mezelf komen.

Over Marieke:
De manier waarop jij de wandeling aanreikte was heel prettig. Je hebt een fijne, warme stem en je straalt een ongelofelijk enthousiasme uit. Je stelde me direct op mijn gemak, ik voelde me welkom om me open te stellen. Pluim voor jou! Dankjewel!

Anke (WonderWandeling)

Hoewel ik voor vertrek nog even dacht: “heb ik hier wel echt tijd voor vandaag?” was de WonderWandeling precies wat ik juist zo nodig had. Het heeft me even terug gebracht naar m’n lijf, m’n gevoel. Mijzelf! De vertraging in. Ik realiseerde me dat alles wat ik normaal moet doen van mezelf, eigenlijk helemaal niet zo belangrijk is als ikzelf. Als voelen is. Ik vond het ook zo leuk dat ik me weer kon verwonderen als een kind! Ik zou dit ieder weekend wel willen doen! Dank je wel Marieke voor je fijne begeleiding!

Dorien (WonderWandeling)

Ik heb een angst voor kleine beestjes. In Marieke’s stories zie ik regelmatig hoe ze met zoveel liefde kan kijken naar de natuur. Oók naar kleine beestjes. Dat wilde ik ook leren. Door mee te doen met de WonderWandeling is het me gelukt om rustig naar een beestje te kijken, met een blik van verwondering. Dat ik vanaf een afstandje kon kijken naar een klein beestje, zonder er direct van weg te lopen of in paniek te raken, dat was heel bijzonder voor mij.


Over Marieke:
Marieke begeleidde de wandeling heel prettig. De liefde spatte ervan af!

Anne (WonderWandeling)

Als ik in de natuur ben, voel ik dat de wereld in balans is en daardoor ikzelf ook. Ik ga mee met het rustige ritme van de aarde. In de natuur zijn is tegelijkertijd kalmerend en enthousiasmerend. Het brengt weer zin in het leven zoals het bedoeld is.

Tijdens de wandeling keek ik naar het bos als door de ogen van een klein kind. Als je dichterbij gaat kijken is er zoveel meer. Mijn zintuigen werden aangesproken, dat was fijn.

Aan het einde had ik niet veel woorden om mijn ervaring te delen. Het is een gevoel wat geen woorden nodig heeft. Een innerlijke ervaring van rust.

Quinten (WonderWandeling)

Tijdens de WonderWandeling werd ik echt op een diepere laag verrast. Het fysieke aspect van de wandeling vond ik heel fijn. Bewust voelen hoe je voeten zich neerzetten zorgde ervoor dat ik alles om me heen nóg beter kon zien. Ik denk weleens ‘wat mooi’, maar door het contact met mijn lichaam en de vertraging werd de ervaring veel intenser. Het vibreerde aan mooiheid en kunst om me heen!

Als ik alleen wandel vertraag ik vaak wel in mijn hoofd, maar niet in mijn fysieke zijn. Tijdens de wandeling merkte ik dat het fysieke vertragen me óók in mijn hoofd nog rustiger maakte. Dat voelde als een soort openbaring. Ik weet het natuurlijk wel, maar het zo ervaren en daadwerkelijk voelen is toch anders, dieper.

Ik raas vaak aan mooie momenten voorbij, ongeduldig naar het volgende. Ik wil het hele bos al ontdekt hebben bij wijze van. Dus meer stilstaan bij hoe de dingen eruit zien op deze plek, op dit moment, dat vond ik een mooie gewaarwording.

Ik ben van nature een positieveling, ik zeg constant fijne dingen tegen mezelf. Ik ben blij dat ik die mindset ook steeds meer kan integreren in mijn lichaam. Tijdens de wandeling merkte ik dat. Ik wéét dat ik op het goede pad zit. Ik wil mezelf gunnen om dat pad te blijven volgen. Het vertrouwen dat ik hiervoor nodig heb voelde ik tijdens de WonderWandeling. Ik hoef nu nog niet op een andere plek te zijn. Ik ben nu hier en hier is het prachtig!

Over Marieke:
Ik vond het fijn om geleid te worden, dat haalt een denk-element weg. Jouw begeleiding hielp mij om volledig op te gaan in het voelen.

Je bent er helemaal. Ik merk dat je met jouw volledige aandacht bij mij bent.

Nadine (Natuurcoachingsessie)

In de natuur word je rustiger en kom je meer tot jezelf, maar de begeleiding van Marieke brengt je nog een stapje verder. Ze creëert een fijne sfeer en geeft opdrachten die helpen om meer inzicht in jezelf of je situatie te krijgen. De inzichten van die zonnige middag in het bos gebruik ik nu dagelijks! Iedereen die worstelt met stressgerelateerde klachten of die dichterbij zichzelf wil komen raad ik aan om met Marieke de natuur in te gaan. Laat je door haar begeleiden in je proces!

Maike (Natuurcoachingsessie)

Je bent heel prettig in de benadering; je bent oprecht geïnteresseerd, zachtaardig, je straalt een bepaalde rust uit en je bent open en eerlijk. Ook stel je goede vragen, en je hebt mij gedurende de sessies veel inzichten geboden. Je maakte mooie parallellen, of je liet me dingen zien ik eerst niet zag: jij merkte dingen op die mij weer een stukje verder hielpen om zicht te krijgen op mijn leven nu en waar ik naartoe wil, of wat ik niet meer wil. Jouw stem heb ik bovendien als zeer prettig ervaren in het begeleiden van stiltewandelingen en mindfulness, fijn om naar te luisteren.

Eline (Natuurcoachingstraject)

Wat een waardevolle sessie. Je hebt me gewezen op een deel van mezelf waar ik nooit eerder naar durfde te kijken.

Mariëlle (Natuurcoachingsessie)

Als mijn benen ogen hadden, dan zouden ze nu huilen. Van blijdschap! De rest van mijn lichaam vraagt om diezelfde aandacht.

Sarah (WonderWandeling)

Je bent een coach die goed luistert en kan teruggeven zonder oordeel. Daarnaast ben je heel kalm wat een fijne sfeer geeft voor zelfreflectie en ontwikkeling. De stiltewandeling die je begeleidde was heerlijk en voor mij echt broodnodig! Verder vond ik de geschreven verslagen echt een cadeautje. Je wist het heel mooi onder woorden te brengen en doordat je er zelf op zo’n moment zo in zit is het moeilijk om de hele sessie terug te halen. Dat lukte jou in jouw verslagen wel en daardoor vond ik ze heel waardevol.

Lisa (Natuurcoachingstraject)

Heel bijzonder hoe er ineens ruimte ontstaat voor iets waarvan ik dacht dat ik het allang had verwerkt. Bedankt voor het creëren van dit inzicht! Hier ga ik zelf zeker mee verder.

Bodine (Natuurcoachingstraject)

Je hebt een fijne energie.

Carla (WonderWandeling)

Iedere keer als ik met jou door de natuur loop, vraag ik mezelf af waarom ik dit niet vaker doe!

Rik (Natuurcoachingstraject)

Je moet je kunnen overgeven aan de coach. Dat gaat bij jou heel makkelijk. Ik voelde me vanaf het begin veilig en durfde me dan ook zonder problemen bloot te geven. Heel knap hoe je, zonder te sturen, me de juiste kant op kreeg om verbindingen te zien en me bewust te worden van wat er allemaal te zien is.

Wat gaf het een inzichten. Marieke wist de juiste vragen te stellen op de juiste momenten. Dat zette me aan het denken. Heel mooi om met een frisse blik te kijken naar het park waar ik toch elke week kom. Heel veel elementen had ik niet eerder gezien. De wandeling die we hadden zorgde ervoor dat ik meer naar binnen keerde. De vraag om te beschrijven wat ik zag in het park maakte me bewust van de buitenwereld. En de koppeling tussen die twee werelden gaf verhelderende inzichten waar ik nog lang op kan teren. Aanrader!

Nico (WonderWandeling