top of page
Marieke-21.jpg

In Gesprek met je Lijf

In 3 maanden weer in verbinding met jouw lichaam, via Thaise Yogamassage, natuurcoaching en energiewerk. Keer naar binnen en vind je oerkracht!

Hoi perfectionist!

Ik ben benieuwd naar hoe het met je gaat, als je heel eerlijk bent.


Krijg je veel voor elkaar? Ja.

Ben je op weg naar waar je wilt zijn? Nee.


Dit hoor ik je zeggen: ‘Ik zit de hele dag in mijn hoofd. Ik sta altijd AAN.'


Als ik je vraag hoe je je voelt, dan weet je dat eigenlijk niet. Lang niet meer bij stilgestaan. 'Ik ren me rot!' zeg je.


Ja, je rent je rot. En wel in de richting van (alwéér) een burn-out… Dat is niét waar je wilt zijn!

Vertraag maar, haastig koppie, en luister...


Ik neem je mee. In 3 maanden terug naar de liefdevolle verbinding met jouw lijf. Je legt de drammende stemmetjes in je hoofd het zwijgen op en luistert naar jouw hart.


Jouw prachtige, intelligente lichaam heeft je zoveel moois te vertellen.


Nieuwsgierig naar wat jouw lijf jou vertelt? Sta maar stil, bereid je voor op magie en maak je op voor een wonderlijke ontmoeting met jouw eigen lijf…


(óók terwijl je gewoon je dagelijkse verantwoordelijkheden draagt)

webversie-02.jpg

Dit is je leven op dit moment

 • Je zit vast in je hoofd. Het lukt je niet om de eeuwige gedachtestroom uit te schakelen. Je blijft maar malen en aan ontspanning kom je niet toe. Zelfs als je lijf rustig 'niks' zit te doen, draait je koppie overuren.

 • Daar krijg je ontzettende hoofdpijn van. Je probeert het te negeren, maar het sluimert er altijd doorheen.

 • De spanning in je lijf bouwt zich op. Als je er niet aan denkt heb je er geen last van, maar 's avonds in bed begint het op te spelen. Druk op je middenrif. Een bonkend hoofd. Je nek en schouders zitten vast. Alsof je zit opgesloten in je lijf. Nee, je bent niet wie je ooit was.

 • Je voelt niks meer. Niet écht. Je bent als een spook die door je leven waart, een soort schim van wie je zou kúnnen zijn. Meestal zorg je voor genoeg afleiding zodat je er niet aan hoeft te denken, maar heel eerlijk? Je bent ontzettend verdrietig...

 • Je bent met van alles bezig, maar je vergeet jezelf. Je doet bijna geen dingen meer die jou blij maken – het 'mag niet' van jezelf. Eerst nog wat belangrijke zaken afhandelen...

 • Er zijn allerlei regels waar je aan probeert te voldoen. De afspraken thuis en op werk, maar ook de ongeschreven regels van de maatschappij. Nog even die zakelijke opdracht fine-tunen. Nog even een rondje lopen voor die 10.000 stappen. Je wilt het allemaal perfect doen, maar het is nooit goed genoeg.

 • Als jij jezelf in vijf woorden zou moeten omschrijven, zou ‘perfectionist’ sowieso op dat lijstje staan.

 • Je weet dat je, als je zo doorgaat, weer in een burn-out terecht gaat komen. Maar… waar is de stop-knop?

Marieke-6.jpg

"Aah, ik word gek!"

Je hoort het jezelf roepen.

Het liefst zou je je koffer pakken en naar een tropisch eiland gaan, naar een plek waar alle zorgen van je afvallen. Je wilt een frisse start.

Je wilt weer jezelf zijn.


Die stralende leukerd van vóór het je allemaal teveel werd. Je kunt je nog wel herinneren wie je toen was, maar je voelt het allang niet meer... 

Om jouw stralende zelf te zijn heb je niets anders nodig dan wat je al hebt.Alleen mag je er anders naar gaan kijken.


Waar je je nu laat leiden door gedachten en ideeën die jou niet dienen, mag je de regie weer in jouw handen nemen.


Wat jij nodig hebt is helderheid in je hoofd en rust in je lijf.

Jij bent zoveel meer dan wat je nu ervaart. En dat wéét je.

Dit is jouw vurige verlangen.

 • Een gezond, vrolijk, energiek lijf! Geen wekelijkse migraine meer, niet meer voortdurend last van je schouders en nek.

 • Je laat jouw perfectionisme los. Je bent gewoon tevreden met wie je bent en wat je doet. Je bent iedere dag precies goed genoeg!

 • Een burn-out ligt niet meer op de loer. Iedere dag voel jij de verbinding met je lijf. Op goede dagen ben je energiek en enthousiast, maar ook op mindere dagen ben je dankbaar voor jouw lichaam. Natuurlijk is er soms fysieke pijn, maar die belemmert jou niet meer omdat je precies weet wat je moet doen om jouw lijf terug in balans te brengen.

 • Beslissingen neem jij vanuit je hart. Je voelt wanneer iets bij je past en wanneer het niet klopt. Zo weet je dat je áltijd goed kiest. Jij hoeft niet meer te twijfelen (wat overigens iets anders is dan de tijd nemen om tot een besluit te komen).

 • Dingen gaan je makkelijk af, als vanzelf. Je bent blij en staat stevig in je schoenen. Je weet trouwens ook wat jou helpt als het even stormt in jouw leven, want je hebt jouw persoonlijke toolbox helemaal gevuld met handvatten en ideeën.

 • De creativiteit stroomt. Je werkt met plezier aan je plannen, zonder jezelf torenhoge eisen op te leggen. In plaats van continu te piekeren over 'hoe het moet', ben je zacht voor jezelf. Je kunt ferm en krachtig zijn, maar altijd liefdevol.

 • Je bent gewoon jezelf! Geen vermoeiende rollen meer spelen, je niet meer voegen naar andermans wensen. Jij bent puur jij, je houdt écht van jezelf en die liefde straal je uit. Dat maakt jou ontzettend fijn om bij in de buurt te zijn.

Realiseer je wel: dit gaat niet over één nacht ijs

want...

Marieke-17_edited.jpg

The day you plant the seed is not the day you eat the fruit.

(Maar: als je nooit het zaadje plant, kun je dat fruit sowieso wel vergeten).

Hoe kan het toch dat jij (weer) op die burn-out afstevent? Dat je zo ontzettend graag alles 100% perfect wilt doen? Dat je zoveel moet van jezelf?


Stel je maar eens voor waar al die gedachten en blokkades bij jou vandaan komen. Je bent gevormd door de omgeving waar je vandaan komt, wat je om je heen gehoord hebt, jouw persoonlijke ervaringen. Dit is een proces van jaren.


Al je hele leven ben je bezig je te wapenen tegen de wereld. Je hebt een harnas gefabriceerd, waarachter je veilig en beschermd bent. Maar ook: een harnas dat jou beperkt in je bewegingsvrijheid, je ademruimte.


Maar het hoeft niet meer. Het is tijd om jezelf te ontdoen van je harnas. Het is niet meer nodig. Er zijn andere manieren om de wereld tegemoet te treden.


Jij gaat leven vanuit liefde voor jezelf.

Je gaat zachtheid voelen voor jou en je omgeving.

Je gaat de oerkracht van jouw kwetsbaarheid ervaren. 

Marieke-7.jpg

Even voorstellen :)

Mijn naam is Marieke van Andel.

Ik geloof in mijn lijf als mijn meest waardevolle bron van wijsheid, kracht en plezier.

En dat is het ook voor jou!

Het idee dat je lijf je enorm tegenwerkt en dat niks in je leven echt goed lukt, dat ken ik heel goed. Moe zonder reden, geen visie voor de toekomst, wekelijks migraine. Ik kén het. Jarenlang was ik op zoek naar datgene waar mijn hart een sprongetje van maakte en jarenlang negeerde ik de zachte fluistering van datzelfde hart – ze was me allang aanwijzingen aan het geven in de juiste richting. Ik luisterde niet.


In maart 2021, toen ik nog parttime in loondienst werkte, raakte ik overspannen. Geen woord dat ik trots draag, maar wel de waarheid. In één week startte ik drie keer huilend mijn werkdag. Ik wist gewoon niét wat ik moest doen. Ik durfde geen enkele verantwoordelijkheid te dragen, ik zat erbij als een zombie. Een maand lang ben ik gestopt met alles wat ik deed. Aan de huisarts vertelde ik dat het voelde als falen: hoe kan IK, die mensen begeleid naar de verbinding met hun lijf, mijn eigen lijf zo hebben verwaarloosd? Ze verzekerde me: je hebt het goed gedaan. Je ging op de rem staan. Je hebt erger voorkomen. Je bent júist een voorbeeld. Jij bent ontzettend goed aan het luisteren...


Ik was verbaasd. Stil worden en luisteren, dat is niet iets wat ons van jongs af aan wordt geleerd. We hebben doelen te behalen, cijfers te scoren, mensen te pleasen. Toch? Maar altijd áán staan en van nut zijn, dat hoeven we van onszelf niet te vragen. Kijk maar om je heen: de natuur is een prachtig voorbeeld. We vragen toch ook niet aan een appelboom om het hele jaar door exact vijf appels per dag te leveren?


Alles heeft een eigen ritme, ook jij. Als jij wilt leven vanuit jezelf, dan heb je jouw ritme te ontdekken en daarvoor is de enige manier: vertraging en verstilling. Met een nieuwsgierige blik, heel eerlijk kijken naar jezelf. En vervolgens doen wat nodig is.


Door zelf door dit proces heen te gaan, ben ik gekomen tot wat ik nu doe. Ik leid jou – perfectionist die richting burn-out raast – weer terug naar de verbinding met je eigen lijf, door middel van Thaise Yogamassage en coaching in de natuur.


Zodat jij het stralende middelpunt weer wordt van jouw eigen leven.

Word het weer het stralende middelpunt van jouw eigen leven

Ga in gesprek met je lijf

In Gesprek met je Lijf omvat:

3 maanden mijn persoonlijke begeleiding

 • Jij committeert je voor 3 maanden aan een eerlijk en oprecht proces van persoonlijke groei. Je (her)ontdekt de kracht van jouw kwetsbaarheid en ik begeleid je hierin.​

6 fysieke sessies van 2 uur

 • 1x bruisende Kick-Off in de natuur

 • 2x Thaise Yogamassage, omlijst met meditatie, visualisatie en een vleugje magie

 • 3x natuursessies: coaching in de natuur, in samenwerking met de natuur

Tussentijds contact en oefeningen voor thuis

 • na iedere natuursessie ontvang je een worksheet met opdrachten voor thuis

 • in de tussenweek bellen we op een afgesproken moment 15 min (op jouw initiatief)


Mijn oneindige liefde en support in jouw proces

 • ​van kick-off tot afronding ben ik bereikbaar voor jouw vragen via mail en whatsapp. Ik reageer sowieso op maan- en woensdag, en soms tussendoor.

Jouw investering

Ik ontmoet je graag! Met jouw lijf als uitgangspunt doorlopen we samen het gehele traject. Woon je wat verder weg? Kies dan voor de online variant. De massages vervangen we voor coachingsessies, waarin het uitgangspunt nog steeds jouw eigen lijf is.

€1100 incl. btw

Volledig online

Ik ondersteun je op afstand via Zoomsessies, persoonlijke podcasts met oefeningen en werkbladen. De massages vervangen we met extra coachingsessies.

€1447 incl. btw

Volledig offline

We ontmoeten elkaar iedere keer fysiek. Ik neem je mee de natuur in - zowel intern als extern. Je profiteert iedere sessie van mijn kalme, aardse én speelse energie.

Marieke-32.jpg

Dit is wat we gaan doen in de sessies:

1x Kick-Off. Het NU (2 uur)

Wat speelt er op dit moment? We starten met met aarding en leggen het fundament voor de rest van het traject.

De Kick-Off vindt plaats in de natuur ♡

1x Thaise Yogamassage + hartvisualisatie (2uur)

Wat heeft je hart nodig? Wat vertelt je lijf? We starten met een hartvisualisatie. Van daaruit maak je verbinding met je lijf tijdens de Thaise Yogamassage. 

Deze sessie vindt plaats in mijn praktijk aan huis ♡

3x Natuursessie (2 uur)

In deze sessies werken we sámen met de natuur. Ze is onze liefdevolle spiegel, ze laat ons nieuwe perspectieven zien, ze omringt ons… 

 1. Het verlangen. Wat wil jij aan het einde van dit traject bereikt hebben?

 2. De Monsters. Wat en wie houdt je tegen?

 3. Jouw oer(kracht). Je ziet wat er al is.

Vanzelfsprekend vinden deze sessies plaats in de natuur ♡

1x Thaise Yogamassage + reikibekrachtiging (2 uur)

De ontdekkingen, inzichten en ervaringen uit het traject bekrachtigen we in deze afsluitende sessie.

Je voelt de beweging, je volgt de beweging, je doet wat klopt. Je durft, want je weet dat je wordt gedragen.

In deze sessies werken we sámen met de natuur. Ze is onze liefdevolle spiegel, ze laat ons nieuwe perspectieven zien, ze omringt ons… 

Deze sessie vindt plaats in mijn praktijk aan huis ♡


3x Check-in

Er is ruimte voor reflectie. Na iedere natuursessie ontvang je een worksheet met vragen en oefeningen voor thuis. In de week die volgt bellen we op jouw initiatief 15 à 20 min. Een incheck-momentje waarin je mag delen wat je wilt.

Oneindige liefde & support in jouw proces

Van begin tot eind ben ik bereikbaar voor jouw vragen via mail en whatsapp. Ik reageer sowieso op maan- en woensdag, en soms tussendoor.

We starten het traject op jouw moment. Aan het begin van onze samenwerking plannen we de data voor de sessies vast in, vakanties rekenen we niet mee. Je kunt 1x kosteloos een sessie verschuiven, mits minstens 24 uur van tevoren doorgegeven.

Marieke-25.jpg

Na dit traject:

 • Kijk je met andere ogen naar jezelf en je omgeving. Zachter. Liefdevoller. Helder.

 • Merk je op wanneer je in je hoofd zit. Én weet je wat je direct kunt doen om te 'zakken'.

 • Ben je je bewuster van de subtiele signalen van je lijf, en voel je hoe jouw lijf er vóór je is. Niet tegen.

 • Durf je te dromen. Nóg grootser. En meer dan dat: je hebt de belangrijkste stap in de richting van die droom gezet: de eerste.

Dus, even goudeerlijk nu... Ben jij die perfectionist die (misschien wel voor de tweede keer) richting burn-out aan het rennen is?

Kijk je al vóór je middagpauze uit naar het einde van de dag?

Denk je dat het jou nóóit gaat lukken in rust en ontspanning te leven?

Heb je letterlijk kaakpijn, hoofdpijn en stijve schouders van alle spanning die je vasthoudt?


Dan is het de hoogste tijd om dit patroon te erkennen en te doorbreken...

Maak de keuze. Kies ervoor om de leider te zijn in je eigen leven, in plaats van te lijden in je leven.


Niet alles lukt je in je eentje en dat hoeft ook niet. We zijn hier niet voor niks met zoveel mensen, we kunnen elkaar supporten! Ik nodig ik je van harte uit om de regie weer in eigen handen te nemen! Als jij dat dappere besluit vast neemt, dan ben ik er heel graag voor je om je erbij te helpen.

slootje.jpg

Oud-deelneemster Tabitha

"Ik wilde de balans in mezelf terug vinden. Tijdens het traject met Marieke heb ik ervaren dat alle antwoorden in mezelf aanwezig zijn. Ik durf nu grote keuzes te maken, want ik voel zoveel zekerheid, hoe het ook zal gaan. Dit heb ik echt te danken aan het traject. Het weten dat ik op een goed pad ben."

bottom of page