top of page

Dit is wat anderen zeggen

Karen

Ik kwam bij Marieke met één vurige wens: loslaten. Er waren een paar onderwerpen, zowel zakelijk als privé, waar ik voor mijn gevoel geen centimeter mee vooruit kwam. Iedere keer als ik dacht een oplossing te hebben gevonden, was de opluchting tijdelijk. Dan lag ik wéér in bed over hetzelfde ding te malen.

Marieke heeft mij geholpen op een manier die ik zelf nooit had kunnen bereiken en daarmee mijn hele leven lichter gemaakt. Dat klinkt misschien overdreven, maar dat is het niet.

Door de opbouw van onze sessies, had ik steeds de kans om éérst mijn gedachten op een rij te zetten, en daarna op de mat het antwoord te krijgen. Door het los te laten en mezelf over te geven aan Marieke’s fantastische massages.

Ik snap niet hoe ze het doet. Maar binnen 1,5 uur vond ik de antwoorden waar ik al jaren naar op zoek was.

Ik kreeg een nieuw perspectief op mijn relatie.
Op mijn werk.
Op mijn leven.

En vanuit dat perspectief kon ik nieuwe beslissingen maken. Op de mat bij Marieke heb ik besloten met mijn gezin een paar weken naar Zuid-Korea te gaan. Op de mat bij Marieke heb ik gevoeld hoe er voor mij gezorgd wordt. Dat ik teveel zelf doe en dat ik daar gewoon mee kan stoppen. En dat heb ik ook gedaan.

Ik ben haar enorm dankbaar voor de shift in perspectief. En ik heb nog nooit zulke fantastische massages gehad.

De samenwerking was fantastisch. Ik voelde me gezien, begrepen, verzorgd. Het feit dat ze me instopte als een klein kind alleen al. Dat opnieuw mogen ervaren was me alles waard.

Karen

Ondernemer

Rosan Slebioda.jpg

Marieke, je hebt me gedragen. Me laten dwarrelen als een herfstblaadje. Me laten vliegen als een vlinder. Mijn zachte gedachten gevoed. Verstilling gebracht. Me laten voelen dat evenwicht er ook kan zijn zonder symmetrie. Dankzij jouw volledige toewijding, en mijn eigen keuze om dit traject ook volledig toegewijd met je in te gaan weet ik en voel ik heel helder: "Mijn eerste liefde, ben ik."


Ik kwam naar je toe met de behoefte om bewust ontspanning op te zoeken, zodat ik dit ook tussendoor gemakkelijker kon opzoeken in mijn volle leven. Als moeder van drie kinderen, met een bijna fulltime baan en nog meer bezigheden is het een kunst om de gewenste ontspanning en flow te ervaren. Mijn lijf zie ik als de ingang tot die ontspanning. Voor mij is het niet haalbaar (voor wie wel?) om de gehele dag 100% de verbinding met mijn lijf te ervaren. Ik probeer mezelf dus uit te nodigen om de gang naar mijn lijf zo vaak mogelijk te beoefenen. Jouw massages waren momenten waarop ik heel bewust die connectie opzocht. Ik kon niet anders dan liggen en voelen. Soms dwaalde ik af in gedachten, maar jouw aanrakingen waren de perfecte uitnodiging om weer terug te keren naar dat lijf, naar dat voelen. Een echt her-inneren. En elke sessie kon ik een laagje dieper naar binnen keren. De spreuken en kleine zinnetjes die je me mee gaf na elke sessie waren nog een waardevol hulpstuk om de dagen tussen de massages door op te roepen wat ik in mijn lijf zou willen voelen. En dus te oefenen; steeds dat terugkeren naar dat lijf en de ontspanning die er altijd is.


Alle 8 sessies waren raak. Jouw zorgvuldige aanrakingen in combinatie met je theoretische kennis maakten dat ik me volledig kon overgeven. Ik ervoer jouw continue verbinding met je eigen intuïtie in elke plaatsing van je handen op mijn lijf. Elke sessie droeg er aan bij dat ik meer en meer in mijn lijf landde. En dat ik ook in de dagen erna die fysieke prachtige plek gemakkelijker opzocht, in plaats van enkel in mijn hoofd te blijven rondwandelen. De massages gaven me het (fysiek ervaren) inzicht dat mijn lijf een enorm ruime, veilige, mooie plek is waar ik altijd toegang toe heb. Niet enkel tot de pijntjes en zeurderige plekjes, maar juist ook tot de ontspannen, sterke en tintelende delen. Het voelde alsof je me hielp een puzzel te leggen om daarna vooral zo te laten liggen. Mijn lijf bestaat niet uit allemaal losse onderdelen, maar is juist een eenheid waarbinnen van alles mag bestaan. Bij elke inademing een uitnodiging voor wat welkom is en helpend, en bij elke uitademing een loslaten van dat wat niet dienend is. Zo eindigde elke sessie; een bewustzijn in mij creërend dat ik na dit traject nog dankbaar met me meeneem. 

Rosan Slebioda

Project- en verandermanager in de IT

IMG-4815_edited.jpg

In de sessies met Marieke en het huiswerk tussendoor (ik wilde denkwerk schrijven maar het was juist vooral voelwerk) lukte het steeds beter om uit mijn hoofd en in mijn lichaam te zijn, om pijn te voelen en daardoor ook ruimte te maken voor blijdschap, intimiteit en pret. 


De gesprekken en oefeningen hebben geholpen met sneller herkennen wanneer ik een fysieke stressrespons heb, en nu heb ik tools om op die momenten bewuster te reageren, met geduld en meer liefde naar mezelf en mijn omgeving - in plaats van instinctief en vanuit angst.

Door conflicten met mijn manager, stress van voorbereiding op ons eerste kindje, en een aanstaande emigratie stond ik langer dan een jaar in overlevingsstand. Het leidde bijna tot een burnout en ik had enorme muren gebouwd om me te beschermen tegen nare gevoelens. Maar daardoor sloot ik me ook af van blijdschap en positieve emoties, stond de verwerking van werkgerelateerd trauma stil, en werd ik heel snel defensief, ook tegen mijn vrouw toen die mij juist het meest nodig had.


Ik wilde die muren weer afbouwen en me meer openstellen voor het mooie en ook de pijn in het leven, zodat dingen konden stromen en vloeien, ik me niet steeds zo geblokkeerd zou voelen, en beter kon verbinden met de mensen die mij dierbaar zijn.

Marieke als coach heeft een unieke combinatie van oprechte openheid, nieuwsgierigheid, acceptatie en liefde voor iedereen, waardoor het al heel gauw veilig voelt om kwetsbare dingen te delen.


Ze heeft een geweldig gevoel voor humor maar nodigt je ook uit je niet achter grapjes te verstoppen, maar helpt je om samen eerlijke pretmomenten te creëren - onder meer door sessies af te sluiten met een lekker dansnummer.


Ondanks dat Marieke meestal "in person" sessies doet, vond ik ook de online versie erg prettig en heb ik veel aan ons werk samen gehad tijdens een uitdagende periode - en verwacht ik de tools en vaardigheden van het traject nog lang te zullen gebruiken.

Simon

bottom of page