top of page
Marieke-21.jpg

Dit is wat anderen zeggen

Reviews: Recensies
Rosan Slebioda.jpg

Rosan Slebioda

Project- en verandermanager in de IT

Marieke, je hebt me gedragen. Me laten dwarrelen als een herfstblaadje. Me laten vliegen als een vlinder. Mijn zachte gedachten gevoed. Verstilling gebracht. Me laten voelen dat evenwicht er ook kan zijn zonder symmetrie. Dankzij jouw volledige toewijding, en mijn eigen keuze om dit traject ook volledig toegewijd met je in te gaan weet ik en voel ik heel helder: "Mijn eerste liefde, ben ik."


Ik kwam naar je toe met de behoefte om bewust ontspanning op te zoeken, zodat ik dit ook tussendoor gemakkelijker kon opzoeken in mijn volle leven. Als moeder van drie kinderen, met een bijna fulltime baan en nog meer bezigheden is het een kunst om de gewenste ontspanning en flow te ervaren. Mijn lijf zie ik als de ingang tot die ontspanning. Voor mij is het niet haalbaar (voor wie wel?) om de gehele dag 100% de verbinding met mijn lijf te ervaren. Ik probeer mezelf dus uit te nodigen om de gang naar mijn lijf zo vaak mogelijk te beoefenen. Jouw massages waren momenten waarop ik heel bewust die connectie opzocht. Ik kon niet anders dan liggen en voelen. Soms dwaalde ik af in gedachten, maar jouw aanrakingen waren de perfecte uitnodiging om weer terug te keren naar dat lijf, naar dat voelen. Een echt her-inneren. En elke sessie kon ik een laagje dieper naar binnen keren. De spreuken en kleine zinnetjes die je me mee gaf na elke sessie waren nog een waardevol hulpstuk om de dagen tussen de massages door op te roepen wat ik in mijn lijf zou willen voelen. En dus te oefenen; steeds dat terugkeren naar dat lijf en de ontspanning die er altijd is.


Alle 8 sessies waren raak. Jouw zorgvuldige aanrakingen in combinatie met je theoretische kennis maakten dat ik me volledig kon overgeven. Ik ervoer jouw continue verbinding met je eigen intuïtie in elke plaatsing van je handen op mijn lijf. Elke sessie droeg er aan bij dat ik meer en meer in mijn lijf landde. En dat ik ook in de dagen erna die fysieke prachtige plek gemakkelijker opzocht, in plaats van enkel in mijn hoofd te blijven rondwandelen. De massages gaven me het (fysiek ervaren) inzicht dat mijn lijf een enorm ruime, veilige, mooie plek is waar ik altijd toegang toe heb. Niet enkel tot de pijntjes en zeurderige plekjes, maar juist ook tot de ontspannen, sterke en tintelende delen. Het voelde alsof je me hielp een puzzel te leggen om daarna vooral zo te laten liggen. Mijn lijf bestaat niet uit allemaal losse onderdelen, maar is juist een eenheid waarbinnen van alles mag bestaan. Bij elke inademing een uitnodiging voor wat welkom is en helpend, en bij elke uitademing een loslaten van dat wat niet dienend is. Zo eindigde elke sessie; een bewustzijn in mij creërend dat ik na dit traject nog dankbaar met me meeneem. 

bottom of page